Termékeink KIEGÉSZÍTŐK

Kő párkányok

Az ablakpárkányokat a következő anyagokból készítjük

GRÁNIT, MÁRVÁNY, MÉSZKŐ, AGGLOMERÁT
- Leggyakrabban 2 cm vastagságban.
- Kültéri ablakpárkányokba víz-orrot vágunk bele. Felárat nem kérünk el.
- A párkányokat él csiszolt él fénnyel készítjük el. De lehetőség van a megrendelőnek felár ellenében más profilt választanija, akár ¼ vagy 1/2 gömbölyített profillal is.
- Mindig van akciós kövünk érdeklődjön munkatársunktól.
- Nagyon szépek és hasznosak, mert jól takaríthatóak, feldobják a lakóhelyiségeket.

Ablakpárkány profilok:

Gránit

A gránit a földfelszín legnagyobb tömegben előforduló mélységi magmás kőzete; a földgolyó magmájából kiinduló olvadt állapotú ásványokból, nagy mélységekben, hatalmas nyomás alatt keletkezik.
A gránit kristályos szerkezetű, a világ harmadik legkeményebb anyaga, savnak, lúgnak kiválóan ellenáll, jó fényezhető, jó hőálló, színét, fényét a szabadtéren is örökre megtartja.
Kopásállósága és kiemelkedő fizikai ellenálló képessége miatt a nagy forgalmú padlókon, lépcsőkön, épületek külső homlokzatán alkalmazzák, de előszeretettel használják konyhai munkalapoknak, fürdőszoba pultoknak és ablakpárkányoknak egyaránt.

Márvány

A márvány úgynevezett metamorf - átalakult - kőzet. A természetben már egyszer kialakult mészkő, földmozgás következtében, mélyebb rétegekbe kerül, és ott nagy nyomás és hő alatt átkristályosodik.
A márvány jól csíszolható, fényezhető, nemes, elegáns, szépségében utolérhetetlen, keménysége azonos a mészkőével. A savak és lúgok a márványt és a mészkövet egyaránt megmarják, az időjárás viszontagságainak kevésbé ellenállóak, ezért külső felületen történő felhasználása esetén impregnálni kell.

Felhasználási területei
Épületek homlokzata, fal- és padlóburkolatok, lépcsők, párkányok, oszlopok, korlátok, emlékművek, belsőépítészeti elemek...

Mészkő

A mészkő üledékes kőzet, fő ásványa a kalcit. Keletkezhet tengeri és tavi környezetben, mészvázú élőlények váztöredékeinek felhalmozásával vagy vegyi kicsapódással.

A tengeri mészkövek finom kristályos, tömött szerkezetűek. Ezek elhullott tengeri állatok mészhéjú vázából lerakodva, viszonylag kis nyomás alatt, - a tenger vízoszlop magassága - összecementálódott.

Az édesvízi mészkövek lyukacsos-porózus szerkezetűek. Ezek nem elhalt állatok mészvázából keletkeztek, hanem olyan melegvizű források által, melynek vize sok oldott meszet tartalmaz, bennük gyakran felismerhetők azok a növényi struktúrák, amelyekre a mészanyag kicsapódott.

Felhasználási terület
Épületek homlokzata, fal- és padló burkolatok, lépcsők, párkányok, oszlopok, korlátok, emlékművek, belsőépítészeti elemek...